На Житомирщині госпіталізували жінку з підозрою на сибірську виразку

 Канал 112

У Житомирській області жительку села Білка госпіталізували з підозрою на сибірську виразку. Про це повідомили в прес-службі Управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

"04.10.2018 надійшло термінове повідомлення про госпіталізацію в інфекційне відділення Коростенської ЦРЛ мешканки с. Білка Коростенського району з підозрою на сибірську виразку (шкірна форма). Дата захворювання - 01.10.2018, дата звернення - 04.10.2018. За інформацією хворої, з нею проживає лише чоловік", – йдеться у повідомленні.

Для проведення розслідування випадку захворювання сформована бригада медиків і проводяться протиепідемічні заходи.

"З метою встановлення діагнозу в ході розслідування було відібрано біоматеріал хворої, проби з об'єктів навколишнього середовища (грунт, вода) для проведення лабораторних досліджень. Наразі дослідження тривають", – додали у Держпродспоживслужбі .

Раніше повідомлялося, що в одному з сіл Саратського району Одеської області зафіксували спалах сибірської виразки. За попередніми даними, джерелом захворювання стала домашня корова, тушу якої обробляли п'ятеро осіб. Цих людей госпіталізовано, і вони перебувають під наглядом лікарів. За наявною інформацією, їхньому життю нічого не загрожує. Діагноз "сибірська виразка" підтвердили в одного потерпілого.

Зазначалося, що спалах сибірської виразки в Одеській області локалізовано, загрози поширення інфекції немає.

У МОЗ заявляли, що в Україні є понад 13,5 тис. місць, де може бути поховано спори сибірської виразки, тому періодично в нашій країні реєструють поодинокі випадки захворювання. Водночас в Україні нині не роблять щеплення і не закуповують вакцини проти сибірської виразки за рахунок бюджету

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення