На Житомирщині в пожежі загинули діти, яких лишили самих удома: сестричкам було 2,5 і 1 рік (фото)

На Житомирщині внаслідок пожежі загинули двоє маленьких дітей. Як повідомили у ДСНС, померли дівчатка 2021 та 2022 р.н. Вогонь спалахнув у приватному житловому будинку в с. Грабняк.

"Загорілися речі та дитяче ліжко, що стояло впритул до груби. За попередньою інформацією, цього дня батьки з трьома старшими дітьми на деякий час пішли до сусідів, вдома залишилися двоє менших діток. Коли ж повернулися і відкрили двері веранди, то побачили у будинку дим, а в одній із кімнат на підлозі виявили дітей без свідомості. Їх винесли на вулицю і спробували привести до тями, але не вдалося", - розповіли у ДСНС.

У свою чергу в поліції зазначили, що повідомлення про смерть сестричок, яким було лише 1 рік і 2,5, надійшло від медиків 28 січня близько 14:10.

"Від розтопленої пічки загорівся одяг, який лежав на ліжку впритул до гарячої стіни. Від диму та чаду, на жаль, діти загинули", - розповіли у поліції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки) та ст. 166 (Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) КК України. Триває з'ясування всіх причин та обставин.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення