На Житомирщині викрили посадовця податкової на продажі інформації

На Житомирщині співробітники СБУ викрили посадовця податкової на незаконному продажі інформації з обмеженим доступом. Про це повідомляють "Надзвичайні новини", посилаючись на СБУ.

"Кіберфахівці СБ України викрили посадовця ГУ Державної податкової служби у Житомирській області на незаконному продажі інформації з обмеженим доступом", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що за даними досудового слідства, головний державний ревізор-інспектор за винагороду пропонував надати відомості про доходи фізичних та юридичних осіб регіону з автоматизованої інформаційної системи "податковий блок".

Замовниками таких послуг були місцеві приватні підприємці, яких цікавила інформація про конкурентів та потенційних клієнтів. Вартість інформації залежала від обсягів і носія даних.

Оперативники спецслужби задокументували кілька фактів збуту податківцем персональної інформації.

Затримали зловмисника у Бердичеві відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання оплати від чергового клієнта.

У ході обшуків за місцем роботи та проживання фігуранта вилучено комп’ютерну техніку та накопичувачі із інформацією з обмеженим доступом, які він планував продати.

"Розслідування здійснюється за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України", - повідомили в СБУ.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому міри запобіжного заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення