На Житомирщині затримали бандитів, які вчинили замах на поліцейського

У Житомирській області затримали п'ятьох учасників злочинного угруповання, які вчинили замах на співробітника поліції – до його машини прикріпили саморобний вибуховий пристрій з дистанційним управлінням.

Як заявив голова Нацполіціі Сергій Князєв, зловмисників підозрюють у скоєнні тяжких злочинів на території трьох регіонів України – Київської, Житомирської та Вінницької областей, повідомляє прес-служба відомства

Навесні цього року співробітниками кримінальної поліції була задокументована злочинна діяльність угруповання, яке скоювало розбійні напади на будинки місцевих жителів. Бандити діяли зухвало, проникаючи в приміщення вночі, в'язали жертв і катували їх, щоб заволодіти грошима, ювелірними прикрасами та іншими цінностями.

У травні співробітники кримінальної поліції Київської області затримали деяких членів угруповання під час вчинення ними аналогічного злочину. Проте, ті бандити, які залишилися на волі, почали погрожувати поліцейським. Зокрема, співробітнику управління внутрішньої безпеки Житомирської області і декільком співробітникам кримінальної поліції приходили повідомлення з попередженнями – "ви за це постраждаєте"

"Кілька днів тому ці загрози перейшли в реальну ситуацію. Залишки цієї злочинної групи вирішили скоїти вбивство співробітника поліції. Замінували його автомобіль саморобним вибуховим пристроєм. І тільки дивом цей працівник не загинув", – розповів Князєв.

Він додав, що за кілька хвилин до вибуху поліцейський виявив сліди вибухового пристрою, а пізніше правоохоронці встановили і особи зловмисників. Глава Нацполіціі зазначив, що 26 червня співробітники кримінальної поліції і внутрішньої безпеки Житомира провели близько 40 обшуків і виявили докази причетності до замаху на вбивство копа.

"На сьогоднішній день затримані п'ятеро підозрюваних. Слідчі готують матеріали, щоб направити їх до суду для розгляду про обрання запобіжного заходу. Стосовно інших учасників групи – деякі з них виїхали з території України до Росії та інші країни. Але все дійде до логічного завершення" , – запевнив він

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення