На журналістів "Схем" напали біля ресторану з Порошенком

 Радио Свобода

Співробітники Управління державної охорони скоїли напад на знімальну групу програми «Схеми», а саме журналіста Михайла Ткача та оператора Бориса Троценка, поряд з ресторанним комлексом у Козині, де у цей час, за інформацією журналістів, святкував весілля син генерального прокурора Юрія Луценка Олександр, повідомили журналісти.

Приватний захід із участю президента України охоронявся силами Управління державної охорони. Біля місця святкування до другої години ночі чергували швидкі, реанімобіль та пожежні машини. Також журналісти помітили снайперів, які охороняли вечірку.

Під час зйомок на в’їзді до комплексу знімальна група неодноразово демонструвала журналістські посвідчення співробітникам УДО. Але щойно з закритої вечірки зібрався виїжджати президент України Петро Порошенко, двоє представників УДО, щоб перешкодити зйомці виходу та виїзду президента, застосували фізичну силу до журналістів.

У результаті нападу оператор Борис Троценко зазнав пошкодження руки, лікарі підозрюють також струс мозку.

Журналісти повідомляють, що ці ж співробітники УДО в момент, коли журналіст Михайло Ткач дзвонив у поліцію, скоїли повторний напад на оператора Бориса Троценка, саме в цей час автомобіль президента і залишив подію.

Згодом поліцію викликала головний редактор програми «Схеми» Наталка Седлецька, що прибула на місце.

«Викликали поліцію, пишемо заяву про перешкоджання журналістській діяльності», – зазначила Седлецька у Facebook.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення