На знаменитій сталінській висотці в центрі Москви знов вивісили українські прапори

 Interfax

Затримано трьох осіб, вивісили український прапор з будівельних лісів навколо висотки на Котельнической набережній, повідомив "Інтерфаксу" джерело в правоохоронних органах.

За його словами, в понеділок п'ять чоловік вивісили на будівельних лісах навколо висотки прапори України. Троє з них були затримані поліцією і доставлені в ОВД "Таганський".

Це висотна будівля не вперше потрапляє в сферу суспільної уваги. Вранці 20 серпня 2014 невідомі вивісили на шпилі сталінської висотки на Котельнической набережній український жовто-синій прапор розміром 3 на 6 метрів і зафарбували синьою фарбою верхівку зірки, що вінчає шпиль будівлі. Спочатку кримінальну справа порушувалася за статтею 214 КК РФ (вандалізм). Проте пізніше в прес-службі московської поліції повідомили, що вона перекваліфікована за частиною 2 статті 213 КК РФ (хуліганство) й передано з дізнання до слідчого підрозділу УВС по Центральному округу.

Пізніше стало відомо, що молодим людям пред'явлено звинувачення за двома статтями. Фігуранти справи заперечують свою причетність до фарбування зірки на шпилі висотки і вивішування прапора України. За їхніми словами, вони опинилися на місці злочину випадково, здійснюючи стрибок з даху, яка знаходиться на кілька десятків метрів нижче, ніж шпиль із зіркою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення