Набої, якими обстріляли автомобіль Шефіра, продавалися у мисливському магазині Львова (відео)

Кілер, який стріляв по Шефіру залишив цінні докази – патрони, що продавалися за дозволами в магазині. МВС опублікувало фотографії гільз патронів, які застосовував кілер. У МВС їх спочатку назвали “спеціальними”, і вони можуть навести на слід та дозволити вирахувати постачальників.

Як написав на своїй сторнці у ФБ редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, "джерела близькі до збройного бізнесу, дали інформацію про походження набоїв кілера, якими він вів вогонь по машині Сергія Шефіра, щоб надати допомогу слідству. Це з партії патронів 7,62х39, ввезених в Україну з Угорщини, де кожна гільза була промаркована для визначення патрона як спортивного. Клеймо SM – це Sport Munition, вони надійшли в продаж років 6 тому в неіснуючому зараз магазині ”Золотий фазан“ у Львові. Ці патрони продавалися як цивільні спортивні, із застереженням що для використання тільки на полігоні, а не на полюванні".

Він також відмітив, що "партія була обмеженою. Самі по собі патрони – не спеціальні, а звичайні армійські з кулею ПС, виробництва НДР. Угорці їх купили, розпакували з армійської тари, промаркували кожен патрон щоб назвати спортивними (ймовірно для обходу якогось свого внутрішнього правила обігу), після чого якийсь комерсант зумів ввезти їх в Україну і сертифікувати до цивільного обороту. Це продавалося в магазині під дозвіл. Партія була обмежена, нових поставок, наскільки мені відомо, не було".

Бутусов звернув увагу на показову деталь.

"Кілер використав патрони, які були в комерційному продажу, походження яких, очевидно, як йому здається, важче ідентифікувати. А патрони насправді можуть бути цікавою ланцюжком. Кількість їх власників не така значна, і під час обшуку будь-який такий патрон або використання такого патрона може тепер дати наводку на ймовірного кілера і його спільників. Цікавий слід".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення