НАБУ не виявило підтверджень підкупу депутатом Онищенком регламентного комітету

Національне антикорупційне агентство в офіційній відповіді на депутатський запит заявило, що в заявах народного депутата Сергія Лещенка про підкуп депутатом Олександром Онищенком регламентного комітету Ради не виявило підстав для порушення справи, пише РБК-Україна.

Так в.о. голови парламентського комітету з питань регламенту Павло Пинзеник прокоментував офіційну відповідь на його запит від НАБУ, надіслану за підписом першого заступника директора НАБУ Гізо Углави.

Павло Пинзеник нагадав, що 1 липня 2016 року нардеп Сергій Лещенко в ефірі "Шустер.Live" звинуватив регламентний комітет ВР у тому, що фігурант порушеної НАБУ справи депутат Онищенко нібито підкупив комітет під час розгляду подання Генпрокуратури на зняття з нього депутатської недоторканності.

"Наш комітет тоді негайно попросив НАБУ перевірити цю заяву Лещенка. І я маю всі підстави вважати, що Бюро ретельно все вивчило. Адже всім відомі особливі відносини між цим депутатом і керівництвом НАБУ. Якби в словах Лещенка були хоч якісь зачіпки, хоч щось гідне уваги правоохоронців, не маю жодного сумніву, що НАБУ порушило б кримінальне провадження", - зазначив в.о. голови регламентного комітету.

"Але НАБУ вирішило, що розслідувати в заяві Лещенка нічого. Тим самим перший заступник директора НАБУ Гізо Углава підтвердив, що на гучні заяви Лещенка звертати увагу не варто, а сам Лещенко - балабол. Тепер уже офіційний, сертифікований НАБУ, з усіма реквізитами та печаткою", - заявив народний депутат.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення