НАБУ оголосило Ігоря Гладковського в розшук

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук фігуранта справи "Оптимумспецдеталь" Ігоря Гладковського.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"Відповідне рішення постановив детектив Національного бюро 21 квітня 2021 року, керуючись ст. ст. 110, 281 КПК України. Слідство має достатні підстави вважати, що підозрюваний, розслідування фактів участі якого у корупційній схемі завершене, переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності", – розповіли представники НАБУ.

Згідно з матеріалами слідства, Ігор Гладковський, син іншого фігуранта справи у розкраданнях в "Укроборонпромі" Олега Гладковського, разом із ще низкою осіб у 2015-2017 рр. реалізували корупційну схему з постачання товарів невідомого походження підприємствам ДК "Укроборонпром" із використанням ТОВ "Оптимумспецдеталь" та інших суб’єктів господарювання. За це Гладковський мав вигоду, яка, за домовленостями, повинна була становити 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. У такий спосіб лише за одним договором обвинувачений отримав 950 тис. грн неправомірної вигоди. Дії особи кваліфіковані за ч.2 ст.369-2 КК України ("Зловживання впливом").

Підозру Ігорю Гладковському вручили в грудні 2020 року. Рішенням суду його обмежили в ознайомленні з матеріалами до 15 квітня 2021 року. Його викликали до САП на 16 квітня та, у зв’язку з неявкою, повторно на 20 та 21 квітня для отримання копії обвинувального акта та реєстру матеріалів досудового розслідування, однак Гладковський тричі не з’явився на виклик.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення