НАБУ повідомило про підозру екс-директору "Чорнобильського спецкомбінату"

 УНН

Детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому генеральному директору ДСП "Чорнобильський спецкомбінат", зловживання якого під час закупівлі палива на підприємство завдали збитків на суму майже 1 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба САП

Повідомляється, що у 2016 році директор держпідприємства підписав ряд угод про постачання пального з переможцем аукціону – приватним підприємством. Проте всупереч умов підписаних договорів та п.2 ч.4 ст.36 Закону України "Про публічні закупівлі", відповідно до якого істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов’язань сторонами в повному обсязі, директор держпідприємства підписав додаткові угоди про збільшення ціни товару.

При цьому йому було відомо про відсутність документального підтвердження збільшення ринкової ціни товару, як підстави для укладення додаткових угод про підняття закупівельної ціни дизельного пального.

Внаслідок цих дій ціни за пальне суттєво збільшились, а його кількість – зменшилась, що призвело до безпідставного отримання приватною структурою грошових коштів за поставку палива.

Як повідомили у САП, загалом зловживання посадовця завдали "Чорнобильському спецкомбінату" шкоди у майже 1 млн гривень.

На сьогодні директору держпідприємства обґрунтовано повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України (Умисне, з метою одержання неправомірної вигоди юридичною особою, використання свого службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки).

Санкція статті передбачає покарання до шести років ув‘язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення