НАБУ провело обшуки в управлінні ДФС: $300 тисяч, €100 тисяч і 1,5 млн грн

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) провели обшуки в слідчому управлінні фінансових розслідувань у Шевченківському районі Києва Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС), в результаті яких в одному з кабінетів виявлено близько 300 тисяч доларів, понад 100 тисяч євро, понад 30 тисяч фунтів стерлінгів і 1,5 мільйона гривень. Про це в четвер, 28 липня, повідомив заступник генерального прокурора, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький.

«Вчора детективи НАБ України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводили обшуки в службових кабінетах Слідчого управління фінансових розслідувань у Шевченківському районі ГУ ГФС в Києві (колишня податкова міліція)», – написав пан Холодницький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він заявив, що під час проведення обшуків у одного з керівників слідчого управління у службовому кабінеті виявлено та вилучено грошові кошти в сумі близько 300 тис. дол., понад 100 тис. євро, понад 30 тис. фунтів стерлінгів і 1,5 млн грн.

Р-н Холодницький уточнив, що обшуки проводилися в рамках кримінального провадження щодо посадових осіб цього відомства в ході якого було встановлено, що вони, діючи умисно за попередньою змовою групою осіб з захисником у кримінальному провадженні, вимагали у підприємця хабар у сумі понад 750 тис. грн (36 тис. дол.) за сприяння у прийнятті правильних процесуальних рішень у справі, у тому числі про повернення раніше вилученого майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення