НАБУ відкрило кримінальне провадження проти керівництва Мін'юсту – ЗМІ

 СЕГОДНЯ

Проти керівництва Міністерства юстиції відкрито кримінальне провадження в зв'язку з можливими порушеннями при нарахуванні винагород держслужбовцям. Про це йдеться у відповіді Національного антикорупційного бюро на запит українських новин.

Кримінальне провадження відкрило НАБУ після того, як 2 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками можливого скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 Кримінального кодексу.

Йдеться про перевищення службових повноважень чиновниками Мін'юсту.

"Мова йде про факти можливого зловживання службовими особами Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України своїм службовим становищем при нарахуванні та виплаті винагород державним виконавцям", – повідомляє НАБУ.

Днями в НАБУ допитали голову Національного агентства з протидії корупції Наталію Корчак у справі про покупку паркомісць і їх використанні для незадекларованих автомобілів.

Нагадаємо, в квітні нинішнього року голова НАЗК розповідала, як виписала собі премію в 200 тисяч гривень.

Трохи пізніше вона на засіданні антикорупційного комітету не змогла пояснити, звідки у неї за місяць майже 400 тисяч зарплати. Вона викликала у народних депутатів подив щодо розмірів своєї зарплати, зокрема за грудень 2016 року.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення