НАБУ закриває 65 справ, у тому числі, проти Труханова

Детективи Національного антикорупційного бюро України розпочали закривати кримінальні провадження за статтею 368-2 Кримінального кодексу України, а саме за незаконне збагачення. Про це повідомляє прес-центр НАБУ

"Всупереч моральним переконанням, на виконання рішення Конституційного Суду, який фактично узаконив незаконне збагачення в Україні, детективи НАБУ розпочали закривати кримінальні провадження за статтею 368-2 КК України. Серед уже закритих – справи за фактами незаконного збагачення посадовців та суддів, а також мера Одеси.

Щодо останнього, то нагадуємо, що Одеський міський голова вже обвинувачується у заволодінні 185 млн грн міського бюджету. Справа стосовно нього слухається у Малиновському районному суді м.Одеси.

Рішення КС про визнання неконституційною ст.368-2 до цього судового процесу стосунку не має, оскільки посадовець обвинувачується у корупційному злочині за іншою статтею – ч.5 ст.191 КК України. Детективи НАБУ також продовжують розслідування інших фактів можливої протиправної діяльності очільника Одеської мерії.

Загалом, рішення КС змушує детективів закрити 65 кримінальних проваджень, але лише в частині незаконного збагачення. Водночас інші факти корупційної діяльності в межах цих проваджень, кваліфіковані за статтями не скасованими КС, розслідуватимуться й надалі",-йдеться у повідомленні

У коментарі НАБУ повідомляє наступне:

"Поновити розслідування стосовно фігурантів всіх 65 кримінальних проваджень, а також підозрюваних та обвинувачених за вже викритими фактами незаконного збагачення (в разі повернення відповідної статті до ККУ) буде неможливим, адже закон не має зворотної сили. Тому набуте майно за замовчуванням вважатиметься законним, безвідносно до джерел його походження"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення