Начальника відділу безпеки звільнили за червоні труси над Празьким Градом

 Novinky

Начальник відділу безпеки Празького Граду Ян Фулік був звільнений після інциденту з заміною президентського штандарту на червоні труси. Про це написало чеське видання Novіnky з посиланням на речника президента Чехії Їржі Овчачека.

«Глава канцелярії Празького Граду сьогодні звільнив Яна Фуліка з посади начальника департаменту безпеки у відповідь на нещодавній інцидент в Граді», - заявив Овчачек.

Ще раніше був звільнений командира гвардії Граду Радим Студений, а також керівник служби охорони президента Петр Донґрес. Інцидент з трусами трапився ще 19 вересня. Члени чеської арт-групи Ztohoven провели перформенс: перебравшись на сажотрусів, пробрались на територію Празького граду, яка охороняється, і замінили на флагштоці президентський штандарт величезними трусами червоного кольору.

В арт-групі відзначили, що таким чином вони хотіли заявити, що критично ставляться до чинного президента-соціаліста Мілоша Земана. А червоні труси, на їхню думку, є найкращим прапором для «людини, який нічого не соромиться».

Поліція заявила, що збитки, завдані перформенсом, оцінюються майже в 90 тис. чеських крон.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення