"Нафта просто так не горить": нафтопровід на Прикарпатті могли підпалити (відео моменту вибуху)

Кількість постраждалих в результаті вибуху та пожежі на нафтопроводі на Івано-Франківщині зросла до дев’яти людей. Частина з них у критичному стані. Прорив нафтопроводу стався у районі села Стримба.

"Унаслідок цього постраждали 9 людей. Двоє дітей і троє дорослих, за попередньою інформацією, у критичному стані, з численними опіками тіла (понад 70%). Їх доправлено до лікувальних закладів району та надається вся необхідна допомога", — повідомила очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Відомо, що подія трапилась о 17:00. У результаті загоряння нафтопродуктів вогонь розповсюдився на приватний будинок. Як поінформували в ДСНС, станом на 20:20 поблизу с. Стримба Надвірнянського району в місцевому потічку здійснено обробку залишків нафтопродуктів сорбентом.

У соцмережах показали момент вибуху. Стовп диму виднівся за 10 кілометрів.

Голова Надвірнянської міської ради Зіновій Андрійович розповів, що місцева річка Стримба покрита плівкою з нафти. Причина аварії поки що невідома. Андрійович не виключає версію підпалу.

Він наголосив, що не фахівець, але "від недопалка нафта не горить". Він пройшов уздовж берегу річки Стримба декілька сотень метрів та зауважив великі обсяги розливу палива.

"Знаємо, що нафта просто так від недопалка не горить. Невідомо, що відбулося. Дивна, дивна ситуація", — зазначив він.

Міський голова Надвірної зазначив, що відповідний нафтопровід кілька разів лагодили.

За даними ДСНС, стався прорив нафтопроводу діаметром 150 міліметрів. Внаслідок цього зафіксували розлиття нафтопродуктів уздовж потічка на площі 100 квадратних метрів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення