"Нафтогаз" роз'яснив ситуацію з постачаннями газу в Генічеськ з Криму

 Лівий берег

Генічеськ забезпечується виключно газом українського видобутку, російський газ в місто не постачався і не поставляється. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Місто Генічеськ фізично не приєднано до інших ділянок газотранспортної мережі материкової України. Постачання газу для потреб населення міста у літній період здійснюються за рахунок поточного видобутку на Стрілецькому родовищі в Херсонській області. Надлишок видобутого влітку газу, який не можуть використовувати жителі Генічеська, передається для тимчасового зберігання в Глібовське підземне сховище газу, яке знаходиться в Криму.

Взимку український газ відбирається з ПСГ і направляється в Генічеськ для покриття пікових рівнів споживання.

"З 1 січня 2016 року окупаційна влада АР Крим протягом чотирьох діб блокувала херсонський газ, що зберігається в Глібовському підземному сховищі на території Криму.

Цих обсягів газу більш ніж достатньо для забезпечення потреб міста до кінця опалювального періоду", - додали в "Нафтогазі".

Нагадаємо, 2 січня в місті Генічеськ Херсонської області через похолодання впав тиск на комунальному газопроводі. В результаті 1800 абонентів багатоповерхових будинків і 400 абонентів приватного сектору Генічеська залишилися без газу.

4 січня навколо газопостачання Генічеська вибухнув скандал. Віце-прем'єр РФ Дмитро Козак заявив, що мер Генічеська "звернувся до російської сторони з проханням про постачання газу в зв'язку з холодами", і російський президент Володимир Путін розпорядився подати газ в місто з території Криму.

Мер Генічеська Олександр Кожухів у відповідь заявив, що ні з якими проханнями до Путіна він не звертався. Станом на вівторок Генічеськ отримує близько 20 тис. куб. м. газу з Криму і 70 тис. куб. м з Стрілківського родовища в Херсонській області. Цього все одно замало для потреб міста.

Станом на 9:30 вівторка близько 80% абонентів Генічеська отримали газ у свої домівки. Зараз фахівці "Херсонгаз" проводять поквартирний обхід. В магістральній мережі вдалося досягти тиску газу близько 2,5 атмосфер, що достатньо для стабільного газозабезпечення Генічеського району. Повністю забезпечити абонентів газом планують до 12 години.

У Генічеську проживає близько 25 тис. осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення