Найбагатша людина Чехії загинула в аварії на Алясці (фото)

Найбагатша людина Чехії мільярдер Петр Келлнер розбився на смерть під час екскурсії на гелікоптері у горах Аляски на курорті Tordrillo Mountain Lodge.

Як повідомляє The New York Times, за словами офіційних осіб, загалом загинули п'ять людей — громадянин Чехії Бенжамен Ларош, гіди Грегорі Хармс і Шон Макманнані, а також пілот Зак Рассел. Келлнер разом з ними знаходився на борту гелікоптера Airbus AS350 B3, коли він впав біля льодовика Кник.

У катастрофі вижила одна людина, ім'я якої не уточнюється, однак, за словами рятувальників, вона знаходиться у тяжкому, але стабільному стані.

Зазначається, що Національна рада з транспортної безпеки проведе розслідування причин аварії. Раніше рятувальники розповіли, що 27 березня о 22:00 їх повідомили про те, що гелікоптер не повернувся з екскурсії й що біля льодовика Кник були помічені уламки аварії.

Forbes оцінював статки 56-річного Келлнера у 17,5 мільярда доларів. Він був засновником і головним акціонером інвестиційної компанії PPF Group, яка працює у Європі, Азії та Північній Америці. У 2008 році він володів 80% акцій мережі магазинів "Ельдорадо". Келлнер займався благодійністю у Чехії та інших країнах, однак не коментував її. Також він був одружений.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення