Найбільш ймовірно, що через рік коронавірус стане сезонним захворюванням, - Голубовська

COVID-19 може стати сезонним захворюванням, тому є ймовірність, що від цієї хвороби потрібно буде вакцинуватися щороку. Протягом трьох місяців стане зрозуміло, за яким сценарієм розвиватиметься коронавірус в світі. Про це в ефірі програми "Хард з Влащенко" розповіла заслужений лікар України, головний інфекціоніст України Ольга Голубовська.

"Найбільш ймовірний сценарій, що через рік коронавірус стане сезонним захворюванням і сконцентрується на групах ризику. Я гадаю, протягом найближчих трьох місяців ми дізнаємося, як будуть розвиватися події", - сказала Голубовська.

Також у ході програми лікар повідомила, що в Україні частішають випадки повторного захворювання на коронавірус. Більше того, через три місяці після захворювання на COVID-19 розвиваються повторні випадки.

Зазначимо, що така сумнозвісна статистика говорить про те, що людям у всьому світі доведеться остаточно звикнути до носіння масок, аби убезпечити себе та оточуючих, та завжди мати при собі антисептик. У домашній аптечці обов’язковим стане наявність пульсометра. Якщо раніше ним користувались в першу чергу з метою вимірювання частоти серцевого ритму, то тепер в період епідсезону грипу та ГРВІ це незамінна річ, аби постійно спостерігати за показниками сатурації кисню крові.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення