Найбільша товарна біржа Китаю викупила український державний банк

 Громадське.ТВ

Фонд державного майна України і китайська товарна біржа Bohai Commodity Exchange уклали договір купівлі-продажу 99,9% акцій Українського банку реконструкції та розвитку.

Відповідна угода була укладена 8 червня

Зауважується, що компанія BOCE придбала пакет акцій УБРР за ціною 82,83 млн грн. Ще 0,0055% акцій належать державному Укрексімбанку.

«Тепер, коли у нас є банк, ми будемо плідно працювати над тим, щоб допомагати Україні проводити ефективну приватизацію, і поширювати інформацію про українські приватизаційні перспективи серед своїх клієнтів», – сказав генеральний директор компанії Bohai Commodity Exchange Ян Дун Шенг.

Він також запропонував ФДМУ укласти Меморандум про співробітництво.

У свою чергу, глава ФДМУ Дмитро Парфененко зазначив, що Фонд розглядає цей проект як пілотний, після якого будуть реалізовані й інші, не менш важливі проекти в рамках подальшого співробітництва.

BOCE – найбільша спотова товарна біржа у Китаї з річним оборотом в 1 трлн. дол. США. Компанія заснована у 2009 році за участі приватних китайських інвесторів, декількох державних компаній, а також муніципалітету штату Тянцзинь, КНР.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення