Найбільший в світі виробник пива купує свого головного конкурента

 Новое Время

Бельгійський пивоварний гігант Anheuser-Busch InBev (AB InBev) придбає свого головного конкурента - британську SABMiller Plc за $ 104 500 000 000.

Відповідну домовленість досягли ради директорів компаній, сказано в спільному прес-релізі.

Рада директорів SABMiller має намір рекомендувати акціонерам прийняти пропозицію AB InBev, що оцінює британську компанію в 44 фунта за акцію.Обумовлена ціна приблизно на 50% вище вартості акцій SABMiller на 14 вересня 2015 - останній день до появи інформації про плани AB InBev відновити спроби покупки SABMiller.

Угода AB InBev і SABMiller стане найбільшим поглинанням в історії Великобританії, перевищивши за обсягом покупку компанії Royal Dutch Shell групою BG Group Plc за 47 млрд фунтів. Вона забезпечить AB InBev доступ до ринків Африки та Азії, що дозволить їй скоротити свою залежність від операцій в Північній і Південній Америці.В Україні Anheuser-Busch InBev (найбільший у світі виробник пива) представлена дочірньою компанією САН ІнБев Україна, через яку здійснюється операційне управління трьома виробничими підрозділами у формі безбалансових філій: пивкомбінат Десна (Чернігів), пивзаводом Рогань (Харків) і пивзаводом Янтар (Миколаїв) .У портфель брендів компанії входять 6 національних брендів: Жигулівське, Чеzz, Чернігівське, Рогань, Янтар і DAO.

SABMiller (друга за величиною пивоварна компанія в світі) вийшов на український ринок 2008 року, купивши у підконтрольної українському мільярдерові Рінату Ахметову компанії System Capital Management 99,84% акцій розташованої в Донецьку пивоварні ЗАТ Сармат. Підприємство продовжило випуск пива під торговою маркою Сармат, а також розпочало випуск окремих сортів чеського пива торгової марки Velkopopovicky Kozel. 7 березня 2012 було офіційно повідомлено про передачу українських активів SABMiller у власність турецької компанії Anadolu Efes.

Втім, побічно SABMiller зберіг свою присутність на українському пивному ринку, оскільки згідно з умовами передачі своїх пивоварних активів в Україні та Росії турецької компанії SABMiller отримав 24% акцій Anadolu Efes (через відповідне збільшення статутного капіталу останньої).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення