Наїзд на пішоходів у Харкові: з'явилися несподівані деталі аварії (відео)

До наїзду на пішоходів у Харкові на "острівці безпеки" може бути причетним ще один водій. У кримінальній справі він зараз проходить як свідок. Про це повідомляє Нацполіція.

Слідчі, оглянувши записи із камер відеоспостереження, встановили, що в одному напрямку з Volkswagen Passat, який проїхав перехрестя з порушенням, рухався 22-річний водій Volkswagen Jetta. Керманич намагався змінити смугу руху, після чого автівки зіткнулися.

Правоохоронці поки не стверджують, чи причетний цей водій до аварії. Це стане відомо після слідства і комплексної автотехнічної та фоноскопічної експертиз. Нині водія допитали як свідка. Автомобіль вилучили і розмітили на спеціальний майданчик поліції.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді тюремного ув’язнення від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами до 3 років або без такого.

Нагадаємо, моторошна аварія сталася в неділю, 7 листопада, на проспекті Науки в Харкові. За даними місцевої поліції, 22-річний водій Volkswagen не впорався з керуванням.

Двох потерпілих доправили до лікарні. 10-річного хлопчика з переломами ніг та руки, і 50-річну жінку, яка досі в стані глибокої коми. На час слідства суд арештував чоловіка на 2 місяці і призначив заставу у понад 10 мільйонів гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення