Найпотужніший ураган "Лаура" знищив в США мільйон будинків (фото, відео)

 BBC

Потужний ураган Лаура, який досягнув США, накрив штати Техас та Луїзіану. В результаті удару стихії загинули щонайменше 14 людей, серед них – 14-річна дитина.

Без світла через потужні пориви вітру залишились близько мільйона людей у трьох штатах. Також є проблеми з водопостачанням.

Вже над штатом Луїзіана ураган Лаура дещо ослаб, перетворившись на тропічний шторм. Утім, стихія все одно призводить до втрат людських життів. Так 5 людей загинули від падіння дерев, один чоловік потонув, ще 8 отруїлись чадним газом, адже неправильно використовували генератор.

Фото: GettyImages

До постраждалих штатів 29 серпня навідається президент Дональд Трамп.

"Ураган Лаура – п'ятий за силою в історії США і перший, який зберіг свою потужність вже над континентом", - зазначив губернатор Луїзіани Джон Бел Едвардс.

За повідомленням Червоного Хреста у Луїзіані та Техасі було вщент зруйновано щонайменше 8 тисяч будинків.

Фото: GettyImages

Шторм обрушився на берег в низинній Луїзіані, сильний вітер зруйнував промислове місто Лейк-Чарльз з населенням 80 тисяч осіб. Зруйновані багато будинків: вікна вибиті, а дерева довкола страхітливо деформовані.

Фото: GettyImages

Поліція помітила плавуче казино, яке відійшло від швартування і врізалося в міст. У місцевому аеропорту були перевернуті літаки, деякі попадали один на одного.

Частина телевежі впала в спорожнілій студії KPLC-TV, співробітники якої евакуювалися за кілька годин до виходу урагану на берег.

Підрахунок повної оцінки збитків, ймовірно, займе декілька днів. Окрім того, існує загроза додаткової матеріальної шкоди. Спеціалісти попереджають про нові торнадо, зокрема у сусідніх штатах – Арканзасі і Міссісіпі.

На Америку ураган рухався зі швидкістю 24 кілометри на годину. Тим часом швидкість вітру усередині урагану досягала 240 кілометрів на годину.

Штормове попередження вже оголосили для жителів гирла річки Міссісіпі і прибережних районів двох штатів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення