​Найтриваліше місячне затемнення за 500 років: з'явились вражаючі фото та відео

 УНН

Жителі Землі 19 листопада могли стати свідками епохальної астрономічної події — найтривалішого місячного затемнення за останні пів тисячі років. Спостерігати за цим дивом могли в Південній Америці, частині Східної Азії та Австралії.

За даними NASA, 19 листопада було найдовше часткове місячне затемнення за понад 500 років, яке тривало більше шести годин з ночі четверга до ранку п’ятниці. Земля, Сонце і Місяць вирівнялися в ряд, блокуючи сонячне світло від місячної поверхні.

Часткове місячне затемнення відбувається, коли частина повного місяця потрапляє під тінь Землі (на відміну від повного місячного затемнення) — за даними NASA, більше 97% Місяця було покрито на піку затемнення.

За даними журналу Sky & Telescope, затемнення можна розділити на фази півтіні та тіні. Півтінь — це зовнішній край тіні Землі, що тривав більше шести годин, а тінь — найглибша частина тіні, яка тривала 3,5 години.

Місяць під час затемнення мав червонувато-коричневий колір. Атмосфера Землі, яка розсіює сонячне світло, створила ефект заходу сонця, спроектованого на Місяць.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення