Найважче для України ще попереду - глава МОЗ

Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець спрогнозував ситуацію навколо поширення коронавірусної інфекції в країні.

"Коронавірусна хвороба вже поширюється по Україні. Щодня ми отримуємо результати лабораторних тестів з новими підтвердженими випадками, і, на жаль, поки їх ставатиме більше. У той же час поки наша статистика менша, ніж у багатьох європейських країнах, але сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, неправильно. Найважче попереду. Вірус буде поширюватися", - сказав міністр.

За його словами, система охорони здоров'я розвинених європейських країн не витримує навантаження.

"Незважаючи на те, що у нас є багато талановитих професійних лікарів, сама недореформована медична система України значно слабкіша за європейські, і нам буде значно важче прийняти потужний удар, який може завдати коронавірус за найгіршого сценарію. Але ми ще можемо не допустити цього дотриманням режиму карантину", - попереджає чиновник.

Тому міністр просить українців залишатися вдома, мити руки, тримати дистанцію. Також подбати про власну безпеку, про стареньких родичів і не ігнорувати перші симптоми респіраторних захворювань.

"Пам'ятайте, що тільки 20% від усіх випадків захворювань, викликаних новою коронавірусною інфекцією, є тяжкими та тільки близько 3% потребують реанімаційних заходів. Однак закликаю вас своєчасно звертатися до лікарів і не ставити під загрозу своє життя і здоров'я своїх близьких", - додав Ємець.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення