Накачували адреналіном: з'явилися подробиці загибелі дитини у приватному пологовому будинку у Києві

Акушера-гінеколога, який несвоєчасно призначив кесарів розтин у приватному пологовому будинку Києва, судитимуть за статтею про недбале ставлення до пацієнтки.

Понад рік тому спалахнув скандал навколо приватного пологового будинку, розташованого в Пущі-Водиці. Під час пологів через помилку лікаря на 55-й день після народження померла дитина.

Як тільки почалися пологи, вагітну Ліду підключили до датчика, який слідкує за серцебиттям дитини. За словами породіллі, протягом 40 хвилин не було даних про серцебиття.

Жінка, яка втратила немовля каже, що спочатку лікарі приховували те, що дівчинка народилася із пошкодженим мозком. Породілля розповіла, що температуру дівчинці тримали штучно, а також кололи їй адреналін для підтримки життєдіяльності. Жінці вдалося сфотографувати на камеру шприц із речовиною, якою медики накачували немовля. І робили вони це, щоб просто не фіксувати факт смерті.

Судмедексперти встановили, що жінці було потрібно робити кесарів розтин на годину раніше. Підозру вручили акушеру-гінекологу Миколі Коваленко, який робив кесарів розтин і був того дня на чергуванні. Лікареві загрожує до трьох років в'язниці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення