Налівайченко звинуватив у корупції представника фракції БПП Кононенко

 ТАСС

Екс-голова Служби безпеки України (СБУ) Валентин Наливайченко звинуватив заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Ігоря Кононенко у причетності до корупційних злочинів.

З такою заявою Наливайченко виступив у четвер на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради, пред'явивши відповідні письмові докази членам комітету.

"Перед Вами документи, які свідчать про наявність політичної корупції у вищих ешелонах влади. Документи доводять використання офшорних рахунків і компаній під час дії депутатського мандата (Ігоря Кононенко), використання олігархічної групи, її серверів для перекладу вкрадених грошей, спочатку на Віргінські острови, потім в латвійські та австрійські банки ", - заявив він.

За словами Наливайченка, мова йде про документи, які доводять зв'язок Кононенко з компанією Intraco management Ltd, яка щомісяця виводить з України від $ 100 до $ 300 000. У діяльності компанії, вважає він, присутні ознаки відмивання грошей. Екс-глава СБУ від імені громадськості зажадав "порушити кримінальну справу за даними фактами, притягнути винних до відповідальності, заморозити відповідні рахунки і повернути гроші в державну скарбницю".

Сам Кононенко свою участь у відмиванні грошей заперечує.

"Мені не зрозумілі походження цих документів та їх зв'язок з Україною", - заявив він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення