Намагався втекти: в поліції розкрили деталі ДТП з машиною російських дипломатів в Києві

Співробітник посольства РФ, який в ніч на неділю став причиною ДТП на Подолі в Києві, намагався втекти з місця події.

Про це з посиланням на речника Національної поліції Ярослава Тракало повідомляє.

"Після півночі в Подільському районі на вулиці Нижній Вал водій автомобіля Volkswagen Passat на дипломатичних номерах посольства РФ не впорався з керуванням та скоїв зіткнення з одним з припаркованих на узбіччі транспортних засобів", - говорить прес-секретар.

За його словами, жертв і постраждалих не було, обидва транспортні засоби отримали механічні пошкодження. Свідки події викликали поліцію.

"Водій намагався втекти з місця ДТП, проте був зупинений громадянами та працівниками патрульної поліції, які приїхали на виклик", - зазначив Тракало.

Також, за словами патрульних, водій знаходився в стані алкогольного сп'яніння - відчувався відповідний запах з рота, була помітна втрата координації і мала місце агресивна поведінка. Від проходження тесту на приладі "Драгер" він відмовився.

Водій пред'явив картку співробітника посольства Російської Федерації. Крім того, на місце події прибули співробітники диппредставництва РФ.

"Оскільки винуватець ДТП показав картку співробітника посольства дипломатичної установи, згідно з міжнародно-правовими договорами, патрульні не складали на нього постанову про адміністративні правопорушення", - повідомив представник поліції.

У той же час патрульні склали рапорт, в якому докладно описали подію.

"Копія цього рапорту буде передана в МЗС України для прийняття подальшого рішення по цій справі", - зазначив Тракало.

Прес-секретар також повідомив, що мала місце конфліктна ситуація між перехожими і водієм Volkswagen Passat, однак поліція не допустила бійки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення