Напад на школу в Швеції скоєно на ґрунті расової ненависті

 ТАСС

Напад на середню школу в шведському місті Трольхеттан в четвер було скоєно на ґрунті расової ненависті. Про це в п'ятницю в ефірі телеканалу СВТ повідомив представник поліції Ніклас Хальгрен.

"Ми відзначаємо, що мотивом злочину стала ненависть з ознаками расизму. Ми констатували це, виходячи зі свідчень свідків - з того, що на місці подій нападник вибирав жертв на основі їх етнічної приналежності", - сказав він Хальгрен підкреслив, що ці висновки підкріплені доказами, зібраними в квартирі злочинця.

21-річний Антон Лундін Петерссон прийшов вранці в четвер в школу Круна у чорній масці і касці солдата німецької армії часів Другої світової війни. В руках у нього був меч. Він стукав у класи та наносив колючі удари по відкривав двері людям.

Знайомі описували юнака як спокійну людину, який любив грати в комп'ютерні ігри. У той же час аналіз відвідин ним сайтів показав, що він дотримувався вкрай правих поглядів.

Майже 90% учнів школи Круна, що знаходиться в районі, де розміщено багато біженців, є дітьми іммігрантів.

Вбивця був знешкоджений поліцейським, вистрілив у нього з пістолета. Нападник був доставлений в лікарню у важкому стані, йому була зроблена операція, однак він помер. Раніше в госпіталі також померла жертва атаки - поранений у живіт підліток. Вчитель школи, на якого також напав молодий чоловік, помер на місці події. У лікарні у важкому стані перебувають ще два постраждалих.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення