​Напад натхнення: у Києві в Центральному будинку художників відкрилась надзвичайна виставка (фото)

У київському Центральному будинку художників, що на Львівській площі, відкрилась виставка студії «Художня майстерня».

Галерея зібрала найкращі роботи учнів студії – від чотирьох років і до нескінченності. Щороку у кінці навчального року виставки майстерні проходять у різних локаціях, проте завжди це відомі галереї столиці. Цей рік став третім, коли виставка студії відкрилась у Центральному будинку художників.

«Тут відбувається вже третя виставка нашої студії, але у великому залі ми вперше. У Спілці художників живуть справжні митці. І те, що нам дозволили виставити роботи тут, свідчить про головне: наша студія, якій вже 30 років, має авторитет. Коли ми оформлювали зали, до нас приходили дуже відомі митці (зокрема, у виставковому залі бачили Івана Марчука, - Ред.). Всі вони говорять: ми прийшли ковтнути повітря, яскравості, чистоти у цей тяжкий і дуже буремний час», - розповіла під час відкриття виставки директор студії, член НСХУ Наталія Борисенко.

Наталія Борисенко

Наталія Борисенко

На виставці представлені як роботи дошкільнят, так і дорослих людей, які навчаються художньої майстерності. Навіть за основу для плакату на виставку взяли роботу малечі – 5-річної Антонії Вербової. Загалом у залі виставлені роботи виконавців п’ятьох наставників.

Ксенія Білик, Наталія Захарченко, Аркадій Трубніков, Ірина Гроха

Ксенія Білик, Наталія Захарченко, Аркадій Трубніков, Ірина Гроха

У середині виставкового залу розмістилися роботи учнів Аркадія Трубнікова. Це класика, копії старих майстрів. Цей педагог підготовує молодь до вступу в художні навчальні заклади. Власні роботи Трубнікова знаходяться в приватних колекціях у Німеччині, Італії, Ізраїлі, США, Україні.

З найменшими дітлахами працює Ірина Гроха. Саме до цього викладача вперше приходить малеча, яка дізнається, як змішувати фарби, робити композиції. І найголовніше - вона навчає дітей розвивати у собі велику силу волі: довести малюнок до логічного завершення, а не залишати недоробки. У результаті кропіткої праці роботи дошкільнят і учнів молодшої школи несуть в собі гармонію, маючи при цьому численну кількість дрібних деталей.

З уже не дітьми, але ще й не дорослими, у студії працює Ксенія Білик. Вона викладає початковий академічний малюнок, графіку. Як жартома зауважили на відкритті виставки, з тінейджерами, які й самі часто не знають, чого хочуть, не дуже легко. Але позитивний результат - незаперечний. На виставці є також роботи учнів Наталії Захарченко, яка працює теж переважно зі старшими дітьми. Яскраві роботи тінейджерів вражають деталями і наповненістю.

Чарівні роботи, створені учнями під пильним оком творчих наставників, можна побачити у Центральному будинку художників, що на Львівській площі, наживо щодня до 6 червня (крім вівторка) з 12 до 19 години. Вхід безкоштовний.

До речі, у день відкриття на виставку прийшло дуже багато поціновувачів мистецтва - не було де впасти яблуку. Нині зали більш просторі.

Роботи, які представлені на виставці, виконані в різних стилях. Для поціновувачів розпису по тканині є також кілька робіт батік.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення