Нападницям на школярку у Чернігові загрожує 5 років в'язниці

По факту резонансної справи з публічним побиттям неповнолітних дівчат поліцейські разом із співробітниками прокуратури оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень п’ятьом учасницям конфліктів.

Малолітні дівчата, які публічно принижували та били своїх жертв, фільмуючи все на камери, не думали про наслідки своїх дій. Однак спрацював принцип невідворотності кримінальної відповідальності, відповідно до якого особи, в протиправних діях яких є склад злочину, повинні нести відповідальність.

Правоохоронцям відомо про три факти, в яких фігурують п’ять неповнолітніх дівчат, але розслідування триває в рамках одного кримінального провадження. Наразі всі вони отримали підозру про вчинення кримінального правопорушення.

Відео публічного побиття школярок викликало неабиякий резонанс у суспільстві. Зокрема, у присутності своїх знайомих дівчата двічі знущалися зі своїх жертв біля торгового центру в Чернігові, а одного разу побили дівчинку біля під’їзду.

Поліція встановила особи всіх учасників інциденту. Йдеться не лише про тих, хто бив дівчину, а й про свідків, які не припинили знущання.

Під процесуальним керівництвом прокуратури поліція розслідує кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб), яке карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення