NASA шукає на Марсі місце для посадки пілотованого корабля

 ТАСС

Космічне відомство США планує відправити свій перший пілотований корабель на Марс не раніше ніж через 20 років, але вже зараз зайнялося пошуком відповідного місця для його посадки. Як повідомило НАСА, це питання обговорювалося на чотириденної конференції в Інституті вивчення Місяця і планет в Х'юстоні (штат Техас), що зібрала науковців та інженерів з різних державних і приватних структур.

"Це лише початок розмови на цю тему, - попередив помічник директора НАСА з наукових питань Джон Грансфелд. Не треба думати, що нам відразу вдасться знайти перше місце для посадки". Очікується, що пошук підходящих місць на Червоній планеті буде йти багато років.

Як зазначило американське космічне відомство, це повинна бути велика територія площею до 200 квадратних км, зручна для посадки пілотованого апарату і представляє інтерес з наукової точки зору. Крім того, в цьому районі повинні міститися корисні природні запаси, наприклад водяний лід, які могли б бути використані учасниками майбутніх експедицій із Землі.

НАСА планує здійснити перший політ людини на Марс приблизно в середині 2030-х років за допомогою свого нового корабля "Оріон", створеного компанією "Локхід Мартін", і важкої ракети-носія Ес-Ел-Ес, розроблюваної корпорацією Boeing.

Підготовка за цією програмою буде йти в кілька етапів, які передбачають, зокрема, відправку до Червоної планети автоматичних орбітальних зондів. За допомогою цих космічних розвідників і йтиме підбір місця для посадки корабля.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення