Насалик: У 2017 році тарифи на електроенергію можуть суттєво знизитися

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розгляне питання про зниження тарифів на електроенергію в лютому-квітні 2017 року. Про це повідомив глава відомства Ігор Насалик під час "круглого столу" в Києві в четвер.

"Можливо, на мене образиться Дмитро Вовк (голова НКРЕКП - Ред.), але ми розглядаємо питання, щоб в лютому-квітні наступного року провести суттєве зниження цін на електроенергію", - сказав він.

Нагадаємо, у березні Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію на ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою "вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне "Центренерго", стали продавати електроенергію на 15-20% дорожче.

З урахуванням ПДВ новий тариф для них становитиме близько 130 копійок за 1кВт/год. До цього він становив 118 копійок за 1кВт/год.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення