Наскількі небезпечні водорості на пляжах Чорного моря?

Водорості

Літо у розпалі, але найгарячіший місяць ще попереду. Довгі свята на День Незалежності України - чудова нагода, щоб подовжити відпустку. Потрібно бути уважним, адже разом зі спекою до узбережжя Чорного моря приходить цвітіння небезпечних водоростей. Біологами вже у липні помічено активне зростання змісту нейротоксинів у воді. Чорне море квітне щороку, але найпіковіший рівень водоростей з’являється коли збігаються дні спеки із дощами. Вода у морі може стати чи то кольору оливок, чи червоного відтінку, в залежності від складу речовин, що перевищили норму.

Цвітіння на пляжах Одеси

Найбільш активними наразі є ціанобактерії flos-aquae. Вони є небезпечними, тому що виробляють нейротоксини. Востаннє висока кількість цих бактерій спостерігалась у 2019 році, цього року було виявлено їх різновид Aphanizomenon flos-aquae. Ця мікробактерія потенційно токсична навіть у невеликій кількості, чим більше її стає, тим небезпечніше купання у такій воді. Нехай ці водорості не є збудниками хвороб та не розмножуються в організмі людини, але від цього вони не менш небезпечні. Основні ознаки дії ціанобактерій схожі на звичайне харчове отруєння та можуть мати більш серйозні наслідки.

Як розпізнати небезпеку

Як відрізнити небезпечну воду у морі? Головна ознака гіпер-розмноження бактерій - вода отримує нехарактерний смак та запах, змінюється її колір. Особливо небезпечною концентрацією водорості є стан, коли щільний шар води з мікроводоростями досягає 15 сантиметрів завтовшки та більше. Від такої кількості водорості починають псуватися, що призводить до відсутності кисню у воді та збільшення різного роду токсичних речовин, таких як метан, аміак чи сірководень.

Як максимально убезпечити себе та свою сім'ю при відпочинку на березі Чорного моря?

Одним із кращих прикладів максимально безпечного відпочинку на випадок - розміщення у готелях з власними закритими чи відкритими басейнами, що ретельно дезінфікуються. Чудовим варіантом є Premier Hotel Odesa, готель на Французькому бульварі в Одесі, що застосовує мережеві стандарти посиленої чистоти та безпеки та пропонує своїм гостям можливості як для сімейного відпочинку, так і бізнес-заходів. У готелі на 200 номерів різних категорій із панорамним видом на ботанічний сад чи морське узбережжя є три ресторани, конференц-зали, бари та безперечно, головною перлиною готелю являється веллнес-центр, в якому кожен знайде ідеальне місце для себе: аква зону з відкритою терасою та 15-ти метровим басейном, сауну та банний комплекс, джакузі, дитячий басейн, бьюті послуги по догляду за обличчям та тілом, класичний та тайський масаж. До того ж, на офіційному сайті Прем'єр готелю Одеса завжди є спеціальні пропозиції, що допоможуть зберегти бюджет на подорож.

Бассейн

Обравши готель з широкою інфраструктурою, високими стандартами безпеки та власним спа-комплексом з басейнами для відпочинку дорослих та дітей, ви не будете залежати ні від дощу, ні від червоних прапорів на морі, що сигналять про небезпеку. Новий готель знаходиться у 10 хвилинах пішки від Аркадії та одеської траси здоров’я, має власний електрокар для трансферів на пляж, та спеціальні знижки на кращих пляжах поблизу.

Обираючи відпочинок у високий сезон на півдні, не забувайте про безпеку, а примхи погоди та природні явища нехай не стануть на заваді повноцінного літнього відпочинку чи короткої подорожі на вікенд.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення