''Наступили на розтяжку'': хлопчик, що вижив після вибуху у Горлівці дав інтерв'ю

 Обозреватель

Хлопчик, що вижив після вибуху в окупованій Горлівці, у результаті якого троє дітей загинули, розповів, що вони зачепили розтяжку "ДНРівців".

10-річний Дмитро Кожух дав місцевим ЗМІ коментар, відео якого розміщене у відкритому доступі. За словами потерпілого, його друзі навчалися у школі №30

"Ми побачили стежку, витоптану людьми, швидше за все, "ДНРівськими збройними силами", ми пішли цією стежкою. Там раз, два, три, чотири... дуже багато стежок було. Ми не захотіли вибирати, ми пішли прямо, як і раніше йшли", — розповів хлопчик. Він додав, що компанія вже ходила тією дорогою напередодні.

"Це був вибух на розтягнутій міні, на розтяжці. Або це були дві міни, або дві гранати. А коли вони вибухають, буде не два "бабах", а один потужний. Ось і сталося таке",— додав школяр.

Зазначається, що у хлопчика влучив уламок — він влетів у руку і пройшов наскрізь.

У посольстві США в Україні відреагували на трагедію на Донбасі та відзначили, що "спровокований Росією конфлікт перетворив Україну на одну з найбільш замінованих країн світу".

"Ми у відчаї від повідомлень про те, що в контрольованій Росією Горлівці троє підлітків загинули, підірвавшись на міні, а четвертий отримав поранення. Росія повинна наполягати на тому, щоб її ставленики на сході України зменшили мінні загрози. Місцеві діти заслуговують мирне і безпечне дитинство", — сказано в офіційному Twitter-акаунті диппредставництва.

За час війни на Донбасі, за інформацією Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ у результаті підривів постраждали понад 140 дітей.

Загалом міни та боєприпаси, що не розірвалися, загрожують життю 220 тис. дітей у зоні військових дій на сході України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення