Наступна українська революція відбудеться не на вулицях

 Канал 24

Москва хоче створити "неоросійську республіку" на сході та півдні України, а також заблокувати Майдан, тому Кремль продовжує притримуватися стратегії із посилення гібридної війни проти своєї країни-сусіда.

Ситуація в Україні загострюється напередодні виборів 2019 року, Росія посилює своє втручання в українську політичну систему, коментує для Atlantic Council голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Андрій Левус.

Путін, за твердженням Левуса, продовжує засилати на територію України своїх "агентів" і провокаторів, створюючи додаткові проблеми.

"Наприклад, два місяці тому з'явилися юридичні документи, що вказують на те, що російські спецслужби заслали на територію України десятки диверсантів і провокаторів. СБУ виявила центр у Харкові, який, працюючи під вивіскою інтернет-магазину, займався плануванням і фінансуванням підривної російської діяльності", – розповів парламентар.

Левус вважає , що саме профінансовані Росією банди руйнують польські та угорські пам'ятники, щоб потім звинуватити в цьому українців.

"Вони також оскверняють українські пам'ятники, щоб звинуватити у всьому поляків. Вони влаштовують напади на синагоги, налаштовують один проти одного різні політичні організації, а недавно вони спотворили плакат із зображенням Папи Римського Іоанна Павла II, написавши на ньому антипольські гасла", йдеться у публікації.

За словами Левуса, заарештовані вандали часто безпосередньо пов'язані з партіями і компаніями, які досі знаходяться під контролем Януковича.

"Посилення кризи викликано і боротьбою між Петром Порошенко та Дмитром Фірташем, який тісно співпрацює з Кремлем. Генеральна прокуратура проводить серйозне розслідування у справі Фірташа", - нагадує нардеп.

На думку політика, Росія веде оборонну війну, оскільки Путін боїться того, що успіхи післяреволюційної України призведуть до краху його "російського проекту".

"Окрім іншого, ця інформаційна війна спрямована на посилення невдоволення українською владою, запевняє Левус. "Нині у протестах беруть участь російські агенти і політичні опортуністи, щоб надати їм видимість заворушень, а також привернути увагу ЗМІ і спровокувати насильство", – веде далі нардеп.

"Якщо говорити про створення політичної кризи, то так, вона (Росія – "24") перемагає. Але якщо говорити про російські цінності, то вони не виграють", – констатує Левус.

https://24tv.ua/politika_tag2228?utm_source=seocop...
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення