НАТО готовий збільшити фінансування України

 Канал 24

Країни-члени НАТО можуть збільшити фінансування проектів в Україні, однак для цього Київ має підготувати конкретніші запити, під які виділятимуться гроші.

Як розповів виконувач обов'язків глави Місії України при НАТО Єгор Божок виданню Kyivpost, рішення про збільшення фінансових зобов'язань НАТО щодо Україні можуть бути ухвалені вже на липневому саміті НАТО у Варшаві.

"Якщо Україна визначить свої потреби більш конкретно, то 28 членів НАТО будуть готові збільшити внески в цільові фонди для допомоги Україні у зміцненні її оборонного потенціалу для реалізації кінцевої мети — вступу України до Альянсу", — переконаний Божок.

У 2014 році після анексії Криму і початку бойових дій на Донбасі НАТО створив чотири трастових фонди для допомоги Україні у зміцненні її обороноздатності і модернізації в чотирьох сферах: С4 (командування, управління, зв'язок і комп'ютери), логістики та стандартизації, кібернетичного захисту, підготовки до кар'єрного зростання в армії та медичної реабілітації.

Станом на сьогодні сума допомоги в рамках цих проектів становить близько 5 мільйонів євро.

За словами Божка, з ухваленням нової оборонної стратегії України можна буде говорити про "збільшення надходжень у трастові фонди НАТО".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення