Нацбанк заплатить за послуги таксі 340 грн за кілометр

Національний банк України замовив для своїх топ-менеджерів послуги таксі за 349,7 грн за кілометр. Компанія, що виграла тендер, єдина й подавала заявку на участь. Нею виявилося приватне підприємство Август Груп. Про це на своїй сторінці у Фесбук повідомив нардеп Борислав Береза

"Компанія поставила пропозицію в 349,70 гривні за кілометр. 349 гривень 70 копійок за кілометр. Розумієте? Я не можу.

У тендерній документації в графі керівник організації заявлена Гунько Ольга Олександрівна. Підприємство надало усю необхідну інформацію, у тому числі й довідку про відсутність заборгованості по сплаті податків.

У мережі відзначають, що сума 349,70 грн вийшла через те, що підсумували те, що складати недоречно

"Якщо уважно подивитися комерційну пропозицію, то з нього випливає, що якщо таксі проїде 1км по Києву вдень,1 км по Києву вночі,1 км по Києву в обидва кінця вдень, 1 км в обидва кінця вночі, почекає пассижара 1 хв і ще автобус замовлять на 10 чол і проїдуть 1 км. За це все заплатять 349,70 грн. Просто сам рядок "умовна вартість проїзду 1 км" - абсолютно ні про що", - пише в коментарях на сторінці Борислава Берези користувач Natalja Sulyma.

На сайті Prozorro зазначається лише один учасник тендерної пропозиції. Тобто конкурентів у ПП "Август Груп" на закупівлях не було. Причиною цьому може бути "людський фактор", який допускає до участі у тендер і лише потрібних учасників.

"Ні, не все горазд з ProZorro . Тому, що вирогідного переможця призначає програма за єдиним крітерієм "нижчя ціна". А потім Замовник торгів перевіряє надані документи і на цьму етапі рубить переможця. Потім слідуючого. І так до тих пір, поки не вийде на необхідного переможця. З системи закупівель не прибрали тендерний комітет замовника, тобто "людський фактор" як був, так і залишився. Тільки доповнилось сканування документів претендента та оплата за послуги системи Прозоро. Не знаю, чи виграла при цьому Держава, але власник сайту виграв не аби який постійний дохід", - зазначає у коментарях на Facebook користувач Петро Костянтинович.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення