Навіть гітлерівці так не робили: історик назвав головний прокол Захарченка

Заява ватажка "ДНР" Олександра Захарченка про створення "Малоросії" ще більше відштовхує українців від "руского міра". Навіть гітлерівська Німеччина в 1941 році намагалася досягти лояльності жителів радянської України, протиставляючи себе комуністичному режиму.

Таку думку в ефірі Обозреватель. LIVE висловив історик, блогер Юрій Гудименко.

За його словами, у світовій історії дуже мало випадків, коли агресор, готуючись до нападу на країну, свідомо намагався максимально відштовхнути від себе її жителів.

Блогер наголосив, що Захарченко є маріонеткою Кремля, а не самостійною фігурою.

"Це фарс. Завжди було як? Треба вести пропаганду, готувати майбутніх колаборантів... Щоб була максимальна кількість лояльних людей на територіях, які планується завоювати... Щоб було менше партизан і битого скла в хлібі", - пояснив історик.

Як приклад Гудименко навів 1941 рік, коли війська гітлерівської Німеччини зайшли на територію України, що входила до складу СРСР. Він нагадав, що спочатку німецькі загарбники протиставляли себе більшовикам.

"Це стандартна поведінка агресора, тому що ти розумієш - все одно буде опір і ти хочеш, щоб якомога менша кількість людей у ньому брало участь", - сказав він.

"Були винятки, коли німці говорили - це унтерменші, нелюди і ми будемо з ними воювати на знищення. Це рідкісні випадки. Тому що нація, якій адресовано таку заяву, буде чинити опір і боротися за виживання", - додав експерт.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення