Навіть Лавров був шокований, що Путін почав повномасштабну війну, - Христо Грозєв

Оточення президента Росії Володимира Путіна не було проінформовано, що він планує повномасштабне вторгнення в Україну. Про це в інтерв'ю Дмитру Гордону розповів журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

"Навіть Лавров вірив до кінця, що це буде щось на кшталт загроз війни, але реально – лише "ДНР" та "ЛНР". Він сам був шокований, коли дізнався, що це буде реальна війна", - сказав Грозєв, посилаючись на слова джерела, близько знайомого з донькою російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

За словами Грозєва, саме через те, що Путін не попередив оточення про свої плани, відчувається невпевненість цих осіб, коли вони виступають з публічними заявами щодо вторгнення.

"Тому й обличчя, які ми бачимо у цих людей... Тому таке обличчя у Пєскова. Дуже складно назвати це одухотвореним обличчям та сказати, що він вірить у те, що каже. Такого ми раніше не бачили. Але, на жаль, еліта дуже боїться", – вважає журналіст.

На думку Грозєва, еліта поки що не готова виступити проти Путіна.

"Нещодавно ми з колегами слухали запис один одного дуже близького до Путіна олігарха, який іншому олігарху розповідає, що краще, щоб він помер від цього (ну там називає якусь передбачувану хворобу), бо він нас знищив, він знищує Україну, він знищує Росію. Ось вони як думають. І це так і є. Тобто вони активно та пасивно зараз обдумують, як закінчити це", – сказав Грозєв.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення