Навіть стрибають на дах: як грабують водіїв на українських трасах

 Обозреватель

На українських дорогах активізувалися грабіжники, які вдаються до нових способів крадіжки грошей у водіїв.

У групі ризику, перш за все, перебувають далекобійники. На них полюють так звані "кишенькові злодії". Вони шукають припарковані фури і під покровом темряви проводять нальоти: розбивають скло битою і забирають у водія цінні речі. Одна з таких банд, що складається з трьох осіб, нещодавно була затримана на гарячому. Нагадаємо, що до цього на далекобійників нападали також оригінально, стрибаючи на фури з мостів.

Грабіжники водіїв на трасах використовую нових схеми нападу. Вимагають грошей і у водіїв легкових автомобілів. У цьому випадку працюють так звані "наглядачі". Переважно вони полюють на машини з іноземними номерами, які припарковані на ночівлю. Переконавшись, що водій іноземець, нальотчики розповідають, що вони є глядачі на цій ділянці дорозі і просять оплатити "послуги" сумою від 100 до 200 доларів.

Водночас скоротилися випадки пограбування з підставою. Заздалегідь подряпаний дорогий автомобіль різко гальмував перед обраною жертвою і водія починали звинувачувати, що це його рук справа. Як зазначили в поліції, сьогодні у людей на руках багато зброї і злочинці просто боятися, що їх підстрілять.

Орудують на трасах і так звані "цигани". Схема така: водій голосує на дорозі і просить допомогти йому в купівлі палива. Грошей у нього немає, зате є золоті прикраси. Таким чином, довірливим громадянам продаються ювелірні прикраси за заниженою ціною, які насправді є підробкою.

Очікується, що ситуація на дорогах значно покращиться із запуском дорожньої поліції, яка повинна приступити до роботи влітку 2017 року.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення