Наживаються на війні: у Києві шахраї у великих масштабах продавали волонтерську допомогу (відео)

Правоохоронці Києва викрили схему продажу гуманітарної допомоги. Харчову продукцію, яка призначались як волонтерська допомога для постраждалих від війни українців, незаконно збували у Оболонському районі. На склад з сумнівними товарами поскаржилися громадяни. Про це розповіли у Відділі комунікації поліції Києва.

Під час санкціонованих обшуків на складах правоохоронці виявили продукти харчування іноземного виробництва без належних на них документів.

"Серед вилученого – консерви, крупи, мука, сіль, цукор, соки, води та інші продукти іноземного виробництва. Товари продавали без сертифікатів, а також на них були відсутні штрих-коди і маркування. Підприємці не могли пояснити працівникам поліції походження продукції та надати відповідні документи на їх придбання. Окрім цього, ми з’ясували, що орендарі складів обладнали приміщення під цехи з виробництва товарів - вони розпаковували іноземні продукти харчування та фасували їх в упаковки українських виробників. Також у приміщеннях складу ми виявили горілчані вироби без акцизних марок. Загалом вилучено понад десять тисяч одиниць різної продукції", - розповів очільник Оболонського управління поліції Києва Віктор Михайленко.

Правоохоронці з’ясували, що усі продукти харчування отримані від іноземців, котрі таким чином хотіли підтримати українців у містах, які найбільше постраждали від дій російських військових. Однак шахраї вирішили нажитися на гуманітарній допомозі та продавати її населенню.

Слідчі Оболонського управління поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах. За процесуального керівництва прокуратури вирішується питання щодо повідомлення про підозру причетним до шахрайської схеми особам.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення