Наживався на пенсіонерах: поліція показала цинічного шахрая, який "працював" у Києві

 Апостроф

У Києві співробітники правоохоронних органів затримали шахрая, що діяв "від імені поліції", жертвами якого ставали переважно пенсіонери.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Києві.

Так, один аферист дзвонив до киян і розповідав, що "їх син потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і може сісти за ґрати". Щоб цього не сталося, чоловік пропонував вирішити питання за певну суму. Далі інший шахрай-спільник забирав гроші і за відповідний відсоток перераховував їх на банківський рахунок організатора "схеми".

Уточнюється, що зловмисника затримали під час передачі грошей. Про шахрая в поліцію повідомила пенсіонерка, розповівши, що він вимагав від неї 5 тис. доларів США, але у неї було тільки 10 тис. гривень.

Аферистом виявився 24-річний житель Житомирської області, раніше не судимий. Чоловіка затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Зловмиснику загрожує до трьох років позбавлення волі. Поліція встановлює його спільника.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення