НАЗК перевірить скандальну фіскалку, яку підвищили після хабаря у $50 тисяч

 Bihus.info

Національне агентство із питань запобігання корупції проведе повну перевірку декларації Лариси Ареф’євої, яку підвищили після хабаря у 50 тисяч доларів.

Про це повідомили в НАЗК у відповідь на звернення Центру Протидії Корупції.

Лариса Ареф’єва стала відомою після скандалу на Одеській митниці, де вона працювала заступником керівника митниці. Після затримання на хабарі в $50 тис восени 2015 року, Ареф'єва пішла на підвищення до центрального апарату ДФС, відповідаючи за митний аудит.

Про нерухомість родини Ареф’євої йдеться у сюжеті Мар’яни Мотрунич «Перевірені кадри» для програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Доходи Ареф’євої та її чоловіка за 2015 рік склали загалом менше 100 тис.грн. Згідно з декларацією, Ареф’єва разом з донькою користуються невеликою квартирою, записаною на її маму.

Водночас матір фіскалки регулярно купує квартири в київському ЖК «Паркове місто». Перша квартира на 45 кв.м. придбана 2010 року. У 2014 – докупили другу, вдвічі більшу. Навесні 2015 року – третю, вже на півтори сотні квадратів. У 2016 році родина Ареф’євої докупила тут машиномісце, яке оформлено на її чоловіка Павла. Ціна 1 метра в ЖК «Паркове місто» в середньому $1,5 тис. Загалом в родини Ареф’євих майна тут майже на півмільйона доларів.

Колишній начальник Управління внутрішньої безпеки ДФС Юрій Шеремет на питання журналістів запевняв, що історія із затриманням на хабарі не має підтверджень. «Коли ми почали розбиратися, то ні підозри, ні грошей ніяких, ні мічених, наскільки мені відомо, ніхто не вилучав, скільки я намагався отримати інформацію – мені не надавали».

Справа з хабарем Лариси Ареф’євої не мала продовження, бо прокуратура не відкрила провадження і пані Ареф’єва не перебувала в розшуку. А начальник внутрішньої безпеки ДФС Юрій Шеремет не став детально розбиратися, бо провадження було не його, а СБУ.

Щоправда, пізніше сам пан Шеремет опинився в полі зору антикорупційників. 1 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила справу щодо незаконного збагачення чиновника.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення