Названа дата відкриття дитсадків в Україні

 Канал 112

В областях України, де не фіксують зростання захворюваності на коронавірус, дитячі садки запрацюють вже 25 травня, про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Якщо в області пом'якшення, немає росту захворюваності, не наповнюються ліжка хворими з коронавірусною хворобою і проводиться належне тестування, то будуть дозволяти відкривати громадський транспорт, відкриватимуть садки, і дитсадки будуть потрапляти до другого етапу", - сказав санлікар.

Ляшко пояснив, що МОЗ прив'язало садки і громадський транспорт для того, щоб батьки могли працювати і була можливість залишити дітей під наглядом.

Місцева влада закликає приєднатися до забезпечення співробітників садків засобами індивідуального захисту та дезінфекції.

"Забезпечити працівників установи антисептиками і засобами індивідуального захисту, масками, респіраторами. Для дітей ми сьогодні не розглядаємо питання масок. Вони повинні бути в групах, групи не повинні перемішуватися, і давати пріоритет всім груповим активностям на вулиці, якщо дозволятиме погода", - сказав Ляшко.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення