Названа головна небезпека цукрозамінників

Австралійські медики назвали головну небезпеку цукрозамінників, які використовуються людиною в якості штучного і низькокалорійного аналога природного продукту. Дослідження опубліковане в журналі Cell Metabolism, коротко про нього повідомляє видання EurekAlert!

Фахівці в своєму дослідженні спробували з'ясувати причину, по якій вживання штучних підсолоджувачів (на прикладі сукралози) призводить до появи у деяких людей почуття голоду, що змушує переїдати.

Вчені провели експерименти на плодових мушках і відтворили результати на мишах. Вони показали, що вживання цукрозамінників призводить до виникнення в нервовій системі тварин зв'язків, відповідальних за недостатнє сприйняття калорійності простих вуглеводів (природного цукру). Таким чином мушки і миші, споживаючи їжу, недооцінюють її калорійність і переїдають.

Експерименти на плодових мушках, в ході яких вони вживали цукрозамінник, проводилися протягом п'яти діб. За цей час калорійність споживаної ними їжі зросла на 30 відсотків. Досліди на мишах проводилися протягом тижня. За цей час тварини також продемонстрували збільшення калорійності раціону.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення