Названа шокуюча цифра небойових втрат армії України

 Канал 24

Заступник генерального прокурора України — головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів про це в інтерв'ю виданню "Мир", яке опубліковане на його сайті.

"Я вам зараз цифри назву небойових безповоротних і санітарних втрат української армії. Три полки. Більше тисячі людей — це небойові втрати в АТО", — заявив він.

Матіос перелічив, за яких умов гинули українські військові: розстріл товаришів по службі, необережне поводження зі зброєю, каліцтва, що призвели до смерті, ДТП, нібито хвороби серця.

Військовий прокурор визнає, що часто до таких трагедій призводив підхід, який практикують у деяких військово-медичних комісіях при проходженні призовником медкомісії.

За словами Матіоса, інколи лікар районної амбулаторії може "здорового Івана зробити хворим за 100-2500 гривень, а хворого, який не мав грошей заплатити, відправляє воювати".

"А тепер він прийшов туди і він п'є. Випадок був, коли на п'яну голову один "герой" кинув гранату в буржуйку. Тринадцять людей загинули! Куди їх записати? Українець це хоче слухати? Порошенко винен? Шокін винен? Матіос винен? Зате всі кричать: "Добробати переслідують! " — підсумував він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення