Названа сума, за яку російські спортсмени купували "чисту" сечу в Лондоні

 9tv.co.il

Названа сума, за яку російські спортсмени купували "чисту" сечу в Лондоні

Вийшла в ефір четверта серія документального фільму телеканалу ARD, у якому розповідається про ситуацію із застосуванням допінгу в професійному спорті Росії.

Головним героєм серії став колишній керівник московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков.

Він повідомив, що такса за откуп від звинувачень у допінгу для членів збірної Росії з легкої атлетики на Олімпійських Іграх в Лондоні, становила 500 тисяч доларів США. За словами Родченкова, частина грошей йшла до міжнародної федерації легкоатлетичних асоціацій (IAAF).

Григорій Родченков також звинуватив лижника Максима Вилегжаніна і бобслеїста Олексія Воєводу у вживанні допінгового коктейлю на Іграх у Сочі.

Судячи з усього, мова йде про "коктейлі Родченкова".

Григорій Родченков у бесіді з журналістом The New York Times розповів, що ще в передолімпійський період отримав список з декількох десятків спортсменів, включених в так звану допинговую програму. Учасникам цієї програми давали суміш з трьох заборонених препаратів. Колишній голова пояснив, що серед брали коктейль нібито були 14 членів збірної з лижних гонок та двоє бобслеїстів.

"Брудні" проби російськими фахівцями замінювалися на чисті, взяті за кілька місяців до цього. Був також знайдений спосіб відкривати вже запечатані допінг-проби, щоб заміняти їх. Все це робилося ночами в секретній лабораторії. Всього було знищено не менше 100 позитивних допінг-проб", — заявив Родченков.

На доказ своїх тверджень він показав журналістам матеріали своєї електронної службової переписки. У ній були і таблиці, в яких фіксувалося застосування допінгу. Таблиці, за словами Родченкова, були отримані від Міністерства спорту Росії перед початком Ігор.

Екс-голова повідомив, що розроблений коктейль спортсмени вживали разом зі спиртними напоями — з віскі (чоловіки) та з мартіні (жінки). Можна припустити, що це дозволило б прискорити абсорбцію препаратів організмами спортсменів.

Максим Вилегжанін завоював три срібних медалі в Сочі, Олексій Воєвода — дві золотих.

Раніше Родченков заявив, що олімпійські чемпіони Сочі, лижник Олександр Легков, бобслеїст, партнер Воєводи по "двійці", Олександр Зубков і скелетонист Олександр Третьяков також брали коктейель. Коктейль вживали — за заявами Родченкова — члени жіночої збірної Росії з хокею.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення