Назване ще одне джерело зараження коронавірусом

Вчені назвали ще одне джерело зараження на тілі людини, про яке часто забувають. За словами вірусолога, члена Нью-Йоркської академії наук, доктора медичних наук Анатолія Альтштейна, коронавірус може потрапляти на волосся і зберігатися на них від доби до трьох.

"Я тому рекомендую носити головні убори. На волоссі ж тримається, а вбрання ви знімаєте, коли приходите додому", - пояснив медик.

Він додав, що багато людей часто забувають про те, що волосся теж можуть стати джерелом зараження і не застосовують в умовах пандемії необхідних заходів захисту.

Доктор Альтштейн рекомендує перед виходом на вулицю, а також перед походом в магазин зібрати волосся у хвіст, а на голову надягати хустки, кепки, панами, бейсболки або капелюхи. Головний убір повинен стати таким же обов'язковим атрибутом в умовах пандемії, як і медична маска.

Як стверджує інший вчений, доктор Адам Фрідман зі Школи медицини та охорони здоров'я імені Джорджа Вашингтона, живучість коронавірусу на волоссі залежить від структури покриву й від ряду зовнішніх факторів.

Він вважає, що природні жири, які містяться на шкірі голови, виступають захисним бар'єром проти шкідливих бактерій.

Нагадаємо, у Кропивницькому коронавірус убив братів-лікарів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення