Названий вірогідний наступник Плотницького: Що від нього чекати Україні

В українських і російських опозиційних ЗМІ, а також соцмережах активно обговорюється не стільки тема самого «путчу» в «ЛНР», втечі або виклику Ігоря Плотницького в Москву і досить ліберальної позиції Кремля з приводу можливого перевороту, скільки підсумки зміни «влади». Якщо «путч» виявиться вдалим, то першою особою в Луганську стане кадровий офіцер спецслужб, а нині «глава МДБ» Леонід Пасічник. У більшості міст «влада» вже заявили про його підтримку.

Зазначимо, що приводом для «перевороту» стало затримання «міністра палива» Ляміна. Спочатку надійшла інформація про те, що Плотницький санкціонував арешт, потім – про незгоду з арештом і відсторонення як Ляміна, так і Пасічника від займаних посад. ЗМІ відразу ж нагадали про зв'язок паливного «міністра» з компаніями Курченко та екс-нардепом Єфремовим. Також у пресі відзначали, що Плотницький був пов'язаний з бізнесом вищевказаних осіб.

«У відповідь» Леонід Пасічник розпорядився провести перевірку» в віджатих раніше Плотницьким супермаркетах, які він назвав мережею «Народний». Крім того, сам «ватажок республіки» нібито терміново виїхав «на килим» до Москви.

Опозиційний російське видання «Новий час» пише, що в Кремлі вирішили не давати чітких директив. Мовляв, нехай луганчани самі розбираються, хто буде правити. Це означає, що Плотницькому доведеться повернутися в ЛНР, щоб довести своє право на «республіку». Тим часом, крім «влади» Червоного Променя, про підтримку Пасічника заявили «керівники» більшості великих міст «республіки». У багатьох з них незадоволені тим, що півроку тому Плотницький за допомогою російських військ «зачищав» південь і схід «республіки» від «опозиції», і в Пасічнику бачать більш лояльного і менш жадібного «керівника», який не стане замикати на собі усі грошові потоки.

Схоже, якщо в протиборстві Пасічник-Плотницький виграє перший, ЛНР чекають серйозні «чистки». У 2007 році Леонід Пасічник з рук президента Ющенка отримав медаль «За військову службу Україні». Нагороди він був удостоєний як начальник підрозділу по боротьбі з контрабандою, що відмовився від великого хабара заради того, щоб затримати велику партію контрабанди, обчислюється мільйонами доларів. Ставши «міністром» у жовтні 2014-го, він теж не відрізнявся малодушністю. І судячи з усього, залишається вірним переконанням. Тому піде до кінця, а якщо остаточно здолає Плотницького, то встановить жорстку диктатуру.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення