Названо число загиблих на Донбасі військових медиків

 Апостроф

Атаки бойовиків на медичний персонал в районі військового конфлікту на Донбасі - далеко не рідкість. Так, з 2014 року в цілому загинули 85 військових медиків.

"Завжди обстрілювали автомобілі для вивозу поранених, намети, польові шпиталі, перев'язувальні, в яких можуть робити нескладні операції, - розповів волонтер-медик Іван Звягін. - З 2014 року у нас загинуло 85 військових медиків. З них 15 осіб - це лікарі, а серед інших фельдшери, санінструктори, санітари. Крім того, не менше 300 осіб медичного персоналу отримали осколкові і кульові поранення".

Інша справа, що обстрілів медиків на фронті не було вже дуже давно. Принаймні волонтери, з якими поспілкувався "Апостроф", не пригадують таких зухвалих провокацій за останні півтора року.

"Це не унікальний випадок, але за останній час обстрілів медичного і медикоевакуаціонного транспорту не було, - коментує ситуацію співзасновник першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова Геннадій Друзенко. - Ми тримаємо на фронті 8 позицій, маємо свої автомобілі, і востаннє авто знищили у 2017 році, але тоді не було прицільного вогню по медичному транспорту".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення